Hypotheekrente lager dan ooit te voren.

Hypotheekrente nog nooit zo laag

In de afgelopen maand werd bij 61 hypotheekproducten de rente opnieuw verlaagd en is daarmee lager dan ooit tevoren. De hypotheekrente voor een annuïteitenhypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) lag in de laatste week van april gemiddeld op slechts 2,09% bij een rentevastperiode van tien jaar, zo blijkt uit onderzoek van MoneyView. De laagste rente bedroeg 1,89% voor een 10-jaars annuïteitenhypotheekhypotheek met NHG. Dit tarief werd aangeboden bij de Internet Hypotheek en Plus Hypotheek 2 van MoneYou. De Conservatrix Hypotheek had in april het hoogste 10-jaars NHG tarief, namelijk 2,50%. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) kiezen huishoudens, mogelijk als gevolg van de lage rentestand, steeds vaker voor een langere rentevastperiode bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek. In maart koos 52% voor een rentevastperiode tussen de vijf en tien jaar en 20,5% zette de rente voor meer dan tien jaar vast (zie het nieuwsbericht van DNB op www.dnb.nl).

Elke renteverlaging zorgt er ook voor dat het renteverschil tussen uw wat u nu betaald en wat de huidige markt groter wordt. Dit verschil zorgt er dus ook weer voor dat de renteboete ( van onze minister mag dit woord overigens niet meer worden gebruikt) ook hoger wordt.

Hypotheek oversluiten

Oversluiten kan interessant zijn, maar bezint eer u er serieus aan begint. Met andere woorden wat kost het nu, wat kost het op termijn, en wat levert het op.

We denken wat dat betreft graag met u mee.

Een eerste meedenksessie plus berekening is overigens gratis.