Renteaftrek over restschuld

Renteaftrek over restschuld.

“Financien” wijzigt aftrek beleid.

Stel dat uw huis onder water staat, ofwel de hypotheek is hoger dan opbrengst. Het is dan extra belangrijk om nog voor 31 december de overdracht te regelen.

Staatsecretaris Eric Wiebes heeft besloten, dat wanneer je een huis na 1 januari met verlies verkoopt de rente niet meer aftrekbaar zal zijn.

Ondanks oproepen van de vereniging Eigen huis zet hij dit voornemen door en wordt er dus definitief gestopt met deze aftrekregeling.

De restschuldregeling werd in de crisisjaren in het leven geroepen. Wie zijn huis verkocht dat ‘onder water’ stond mocht de rente van het resterende hypotheekbedrag nog 15 jaar lang aftrekken van de belasting. Maar nu de crisis voorbij is, vindt onze staatssecretaris de regeling niet meer nodig. ( Ik ben benieuwd of de benadeelden er ook zo over denken ?)

Volgens de Vereniging Eigen Huis staan er naar schatting nog zo’n 40.000 woningen, met name in het oosten en zuiden van het land onder water. In de Randstad is de crisis misschien voorbij, maar daarbuiten nog lang niet overal”, zegt woordvoerder Hans André de la Porte. De VEH schat dat de gemiddelde restschuld op 30.000 euro ligt.

Crisismaatregel

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën stopt de regeling inderdaad eind dit jaar. “Het was echt bedoeld als crisismaatregel. Om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Inmiddels ligt het aantal woningtransacties boven het niveau van voor de crisis”, zegt hij.

Bron RTL Nieuws