Is de spaarhypotheek over de houdbaarheidsdatum.

Weet U het nog in het verleden financierden we massaal huizen met een spaarhypotheek.

We deze net alsof de schuld constant bleef, zodat de rente over deze periode maximaal aftrekbaar was. En vervolgens werd deze rente opgeteld bij de ingelegde spaarpremie.

Bij aanvang wisten we de hoogte van de schuld, het bedrag dat afgelost moest worden en de looptijd.

Kortom een prima constructie toen !!!

Echter de hypotheek rente ging zakken, de fiscale tarieven daalden en het eigenwoning forfait gooide hier en daar ook extra roet in het eten.

Kortom wanneer u nu voor een rente herziening staat dan zal de rente veelal lager zijn dan destijds. Het gevolg zal zijn dat de (spaar) premie zal stijgen. Een soort wip/wap effect

Komt bij dat het 2e deel van de premie het overlijdensdeel door de lage rente nu voordeliger afgesloten zou kunnen worden. Soms zelfs ondanks de gestegen leeftijd.

Het is dus belangrijk wanneer u een spaarhypotheek heeft om is bekijken of omzetting, (en vaak kan dit ook onderhands dus zonder notariskosten) voor u zinvol is.

Misschien niet direct maar wel op termijn want met de afkoopwaarde, en dat kan sinds 1 april dus belastingvrij kunt u uw schuld voor een deel aflossen en betaald u dus over een lager bedrag rente.

Indien uw inkomen dan ook nog lineaire aflossing mogelijk maakt, daalt uw maandlast dus iedere maand en zal er mogelijk ook ruimte zijn om meer af te lossen waardoor het proces iedere maand dus versnelt.

Let op !!! Het is niet in alle situaties handig om zo’n omzetting te doen.

Vragen!! Neem contact op met ons voor een vrijblijvende gratis afspraak !!!