Aflossingsvrije hypotheek omzetten, aflossen of niet ?

Een Aflossingsvrije hypotheek is dat nog wel verstandig ?

Stel dat U een nieuwe aflossingsvrije hypotheek wil afsluiten, en u geen “fiscale” historie heeft die terug gaat tot voor 2013, dan is de rente niet meer aftrekbaar en komt de hypotheek in box 3. Op zich ook niet zo’n drama ware het niet dat de verstrekking normen dan plots veel minder gunstig zijn. Heeft U reeds een aflossingsvrije hypotheek dan zal een maatschappij / bank  u tegen het einde van de looptijd ( van de lening, dus in beginsel niet na afloop van de rente vaste periode ) een briefje sturen om de restant schuld af te lossen. In de huidige tijd is dat vaak bij verkoop ivm de hoge prijzen niet zo’n probleem. Maar deze situatie kan ook wijzigen. En dan zijn de problemen niet te overzien.

Maar niet in alle gevallen is aflossen ook gunstig leest u bijgevoegd artikel eens door.

Lees meer over Aflossingsvrije hypotheek