Modelmatige taxaties straks verleden tijd

Bericht vandaag ( assurantie magazine ) 24-09-2020

Banken ontkomen niet aan nieuwe Europese taxatieregels

Banken zijn vanaf medio volgend jaar gebonden aan een Europese richtlijn die voorschrijft dat de waarde van woningen niet meer via modelmatige taxaties mag worden bepaald. Dat laat minister Hoekstra (Financiën) weten aan de Tweede Kamer. Toezichthouder DNB zal het richtsnoer van de Europese bankenautoriteit ongewijzigd overnemen en geen uitzondering maken. ( Het zou dus wel kunnen !)

Banken ontkomen niet aan nieuwe Europese taxatieregels

Kamerleden Koerhuis en Van der Linde (VVD) hadden vragen gesteld over het bericht dat vanaf 1 juli volgend jaar geen geautomatiseerde woningtaxaties …
Kan mij voorstellen dat banken deze regeling in sommige landen wensen. Maar in Nederland waar alles zo is overgereguleerd hoeft er niet nog meer bij. Bovendien is een modelmatige taxatie helemaal niet slecht.

Heb je dus plannen waarbij een extra hypotheek nodig is, dan kan tijdig realiseren u al een klein voordeel opleveren.

Dus ook voor hypotheken waarbij de verstrekking ver onder de waarde ligt moeten kosten voor een taxatie worden gemaakt. Nu kunnen we nog vaak volstaan met een Calcaza taxatie +/- 30 euro of een WOZ Waardering 0 Euro kosten.

En dus extra E 600,= en meer waar de consument mee wordt opgezazelt.

Regels, om het regelen het zou verboden moeten worden. .