Direct afspraak maken? Bel 0180-621919

hypotheek oversluiten

Nieuwe hypotheek oversluiten of afsluiten.

Uw hypotheek oversluiten kan interessant zijn want zoals bekend staat de hypotheekrente momenteel op een dieptepunt.

Sluit je nu een nieuwe hypotheek af dan ben je goedkoop uit. Hoewel ?

Toch is enige voorzichtigheid op zijn plaats. De lage rente zorgt evenwel voor lage kosten en hoge financieringsmogelijkheden maar je kunt je afvragen wat het gevolg is. Een hoge hypotheek zorgt ook voor een hoge aflossing. Kortom een hoge verplichting en is die ook in de toekomst nog haalbaar.

Goed advies inclusief een “stress test” zijn dus zeker aan te raden.

Hypotheekopvangpolis

Behalve een stresstest is een hypotheekopvangpolis ook aan te bevelen. Als het even kan adviseer ik deze dan ook. Zo’n polis kan ook worden afgesloten als u niets met uw hypotheek doet. Wij hebben hypotheekopvangpolissen van verschillende aanbieders. ( Geïnteresseerd neem contact op)

Oversluiten kan interessant zijn.

Heeft u een lopende hypotheek dan kan onderzoek naar herfinanciering voor u interessant zijn. Kosten die u hiervoor maakt zijn ook aftrekbaar zo lang het maar gaat om een hypotheek in box 1, t.b.v. de eigen woning. Dit betekent niet dat u onbeperkt kosten kunt maken. Ook hier is te term ” Hoe minder hoe beter” van toepassing.

Heeft u nog een hypotheek met beleggingspolis,

Speciaal voor dit type hypotheek kan over sluiting of aanpassing interessant zijn. Klinkt negatief maar over een mutatie zal in deze situatie vaak voor hogere maandlasten zorgen. Niet door de rente maar de aflossing. Deze is vaak hoger dan de premie, maar op termijn niet onverstandig. Kortom op termijn zijn we gebaad bij een lagere schuld en daar doel ik op. Het afnemen van de schuld is ook een vorm van vermogensvorming.

Webcamadvies chatten of via de telefoon alles is mogelijk

Via onze site kunt u een afspraak maken om advies te krijgen via de webcam of chat. Maar gewoon op kantoor of via de telefoon is ook geen probleem.