verduurzaamhypotheek is dat iets voor U ?

Verduurzamen het toverwoord van 2019 en in veel gevallen is dat terecht.  Er valt heel wat te winnen in direct financieel resultaat, woon beleving en verhoging van de (inruil) waarde van uw woning.  Zeker bij bestaande woningen kan er veel worden verbeterd. Ook woningen  die nog niet zo oud zijn kunnen wel wat extra’s gebruiken. Denk hierbij aan zonnepanelen, zonnecollectoren, ++ Glas  en wellicht zelfs verbeterde isolatie.  En in de toekomst wellicht ook een warmte pomp etc. Kortom er is heel wat te verbeteren.

Vraag is vaak, hoe gaan we dat financieren ?

Welnu een aantal banken, geldgevers zo u wil hebben momenteel speciale arrangementen. “verduurzaamhypotheken”  deze kunnen als 2e hypotheek worden afgesloten of worden meegenomen in een geheel nieuwe financiering.

De rente is al laag, maar op dit type is de rente helemaal laag maar ook is er nog een extra hoge financiring mogelijk.  ( Normaal is financieren slechts tot 100 % van de waarde mogelijk, maar voor dit doel is financiering tot 106% mogelijk )

Zo’n duurzaamheindslening moet in 15 jaar worden afgelost, dit heeft te maken met de afschrijvingstermijn.

Momenteel is er in veel regio’s in ons land woningnood waardoor absurt hoge prijzen worden betaald. Maar dan nog zal een woning die goed geisoleerd is en wellicht enkele extra’s zoals zonnepanelen beter in de marrkt liggen als een woning zonder.

Kortom verduurzamen is een vorm vanwoning verbetering met een direct ( lagere energielasten) maar ook indirect rendement.  En bovendien een vorm van sparen met en beter rendement dan de bank op uw spaarrekening betaald.

Wat betreft deze energie lasten, de kosten van energie maar ook van de belastingen op energie zullen in de toekomst bepaald niet worden verlaagd.

En natuurlijk zijn er kosten mee gemoeid, maar kom gerust langs voor een advies gesprek.

Verplicht U tot niets..

Een verduurzaamadvies (Niet financieel) op maat aanvragen, klik hier.